Loading...
 Start Page

Follow us on

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Γεώργιο Αμυρά
Κλίκ για μεγέθυνση
Διαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Γεώργιο ΑμυράΔιαδικτυακή συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Γεώργιο Αμυρά
Τετάρτη 05 Μάι 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Γεώργιο Αμυρά, τον Βουλευτή Νομού Λακωνίας κο Νεοκλή Κρητικό, τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κο Παναγιώτη Γραμματσούλια και τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Λακωνίας κ.κ. Γεώργιο Λυκουσά Πρόεδρο του Κ.Σ. Γυθείου,  Δημήτριο Μιχαλόπουλο Πρόεδρο του Κ.Σ. Βόρειων Λακαιδεμόνων, Νικόλαο Μέμιτσα Πρόεδρο του Κ.Σ. Μολάων, Πραγαλό Παναγιώτη Πρόεδρο του Κ.Σ. Σπάρτης, Παναγιώτη Κυριακούλια Αντιπρόεδρο του Κ.Σ. Σπάρτης και Νίκο Νικολέτο Γενικό Γραμματέα του Κ.Σ. Σπάρτης.  

Ο πρόεδρος της Γ΄ Κ.Ο.Π. μετέφερε στον Υπουργό την οργή και την αγανάκτηση των κυνηγών για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την απαγόρευση της μετακίνησης για το κυνήγι καθώς καμία από τις πλήρως τεκμηριωμένες προτάσεις των κυνηγετικών οργανώσεων δεν εισακούστηκε. Επίσης, τόνισε την αλλαγή πλεύσης του Υπουργείου από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους τόσο από τον Υπουργό κο Σκρέκα όσο και από τον Υφυπουργό κο Αμυρά καθώς αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τις συνεργαζόμενες με την πολιτεία κυνηγετικές οργανώσεις.

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον κο Υπουργό και αναλύθηκαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας καθώς ταλανίζουν την κυνηγετική οικογένεια και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αφορούσαν επιγραμματικά:

  1. Την αντίθεση των κυνηγετικών οργανώσεων στο σχέδιο Νόμου που αφορά το «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- πρόγραμμα Άργος», στο οποίο οι κάτοχοι των δεσποζόμενων ζώων υποχρεώνονται στην στείρωση τους.
  2. Την επιβίωση των κυνηγετικών οργανώσεων ύστερα από την αναίτια απαγόρευση θήρας καθώς επίσης την ατελώς έκδοση των αδειών ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου.
  3. Την αειφορική διαχείριση της θήρας του τρυγονιού σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος των ενδιαιτημάτων του και όχι στην μονομερή λήψη μέτρων στην χώρα μας η οποία αποτελεί μεταναστευτικό σταθμό για το είδος ενώ διαπιστώνεται ανελέητη καταστροφή του πληθυσμού του στις χώρες διαχείμασης.
  4. Την έκδοση της ρυθμιστικής απόφασης θήρας σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη του κυνηγίου για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των κυνηγετικών συλλόγων και την εξυπηρέτηση των κυνηγών μελών τους.
  5. Την αναμόρφωση της εγκυκλίου καθορισμού των φιλοθηραματικών έργων και δραστηριοτήτων των κυνηγετικών οργανώσεων καθώς ερμηνεύεται κατά το δοκούν δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα και προσκόμματα στην δυνατότητα προσφοράς των κυνηγετικών οργανώσεων και των κυνηγών μελών τους.

Επιπλέον των ανωτέρω, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Γυθείου κος Λυκουσάς Γεώργιος ζήτησε την δέσμευση του Υπουργείου για να μην επαναληφθεί η αναίτια απαγόρευση μετακίνησης για θήρα καθώς επίσης την ενίσχυση της πολιτείας για την ανάπτυξη του ενδημικού θηράματος.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Βόρειων Λακαιδεμόνων κος Μιχαλόπουλος Δημήτριος επισήμανε τον δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση και το Υπουργείο καθώς για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σχετικά με την θήρα θα πρέπει να έχει προηγηθεί η σχετική συζήτηση με τις συνεργαζόμενες κυνηγετικές οργανώσεις, ενώ τόνισε την ανάγκη προστασίας της ορεινής πέρδικας.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Μολάων κος Μέμιτσας Νικόλαος αναφέρθηκε στην αντισυνταγματικότητα του Νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς το οποίο επεξεργάστηκε το εντελώς αναρμόδιο υπουργείο εσωτερικών και στο οποίο στοχοποιούνται απροκάλυπτα οι κυνηγετικοί σκύλοι, ενώ δεν έχει καμία επιστημονική βάση και τεκμηρίωση. Επίσης, ζήτησε την ενίσχυση της Θηροφυλακής καθώς ο κίνδυνος για την αποδυνάμωσή της είναι οφθαλμοφανής και η πολιτεία οφείλει να σκύψει στο πρόβλημα που προέκυψε από την επιβολή της αναίτιας απαγόρευσης της θήρας.

Τέλος, ο Πρόεδρος κος Πραγαλός Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Νικολέτος και ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Σ. Σπάρτης σημείωσαν την τεράστια προσφορά των κυνηγετικών οργανώσεων στην πολιτεία και στο φυσικό περιβάλλον και ζήτησαν την σχετική οικονομική ενίσχυση τους ενώ αναφέρθηκαν στην ένταξη τους στην πολιτική προστασία καθώς η συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία έχει αποδείξει την ιδιαίτερα αποδοτική συμβολή των κυνηγών μελών μας.  

Ο Υπουργός κος Γεώργιος Αμυράς ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα περισσότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, άκουσε δε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα και τις θέσεις του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αλλά και των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού Λακωνίας και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα προσπαθώντας ανάλογα των δυνατοτήτων να διεκπεραιωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις «θεωρούνται σημαντικός παράγοντας για την θηροφυλακή και την πυροπροστασία».

Επίσης ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας κος Νεοκλής Κρητικός υπογράμμισε την άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, την ιδιαίτερη προσφορά των κυνηγών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην ενίσχυση της τοπική οικονομίας από την κυνηγετική δραστηριότητα ενώ εξήρε και την κοινωνική τους προσφορά τονίζοντας ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί στις συνεργαζόμενες με την πολιτεία κυνηγετικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. κος Παναγιώτης Γραμματσούλιας και οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων ευχαρίστησαν τον Βουλευτή Νομού Λακωνίας κο Νεοκλή Κρητικό για την μεσολάβηση της τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Γεώργιο Αμυρά αλλά και αμφότερους για την άμεση ανταπόκρισή τους δηλώνοντας ότι «πλέον οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν νοιώθουμε ότι είμαστε στην απομόνωση γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ελπίζουμε στην συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος όλων μας».

Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11 Τ.Κ.:26221 Τ.Θ.: 3009 / Τηλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614

Email: info@gkop.gr  / Follow us on

Login / Sitemap

© Copyright 2018 - 2021 Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ