Loading...
 Start Page

Follow us on

Χαιρετισμός προέδρου της Γ΄ΚΟΠ για την νέα κυνηγετική περίοδο
Κλίκ για μεγέθυνση
Τρίτη 31 Αύγ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι κυνηγοί,

Η προηγούμενη κυνηγετική περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για το κυνήγι. Η εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντί μας αφενός με την αναιτιολόγητη απαγόρευση μετακίνησης για την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας και αφετέρου με την απαράδεκτη απόφαση της για υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών μας σκύλων, απέδειξε περίτρανα ότι ελάχιστα την ενδιαφέρει και λαμβάνει υπόψη την πολυπληθέστερη κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Κυνηγών.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, όλοι οι κυνηγοί ενωμένοι μέσα από τις κυνηγετικές μας οργανώσεις, καταφέραμε με την συνοχή μας, την δύναμή μας, την μαχητικότητά μας, την αλληλεγγύη μας, την συμμετοχή μας, την αγάπη μας για το κυνήγι, να σταθούμε όρθιοι και να διαψεύσουμε όσους νομίζουν ότι δεν ενδιαφερόμαστε, ότι δεν υπάρχουμε, ότι δεν θα παλέψουμε για το κυνήγι και για τα παιδιά μας.

Κερδίσαμε το στοίχημα συνάδελφοι, είμαστε εδώ και δεν θα αφήσουμε κανέναν να επιβάλει φασιστικά και ιδεοληπτικά μέτρα ενάντια στο κυνήγι και στον κυνηγετικό μας σκύλο, από όπου και αν αυτός προέρχεται. Είμαστε εδώ και κανένας μας δεν εφησυχάζει. Είμαστε έτοιμοι με επιστημονικές μελέτες και στοιχεία να αντιμετωπίσουμε πιθανά νέα προβλήματα που θα προκύψουν σε σχέση με το νομικό πλαίσιο που αφορά τη θήρα, τις κυνηγετικές οργανώσεις κλπ.

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε και να συμβάλλουμε όπως πάντα, άμεσα και εθελοντικά στην προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων, όταν κάποιοι άλλοι δήθεν προστάτες είναι ανύπαρκτοι. Το αποδείξαμε άλλωστε και πάλι στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές με την καθημερινή παρουσία μας στην περιφρούρηση των δασικών εκτάσεων και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε άοκνα και απτόητοι να πραγματοποιούμε έργα βελτίωσης βιοτόπων και να απελευθερώνουμε χιλιάδες θηράματα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, μέσα από εμπεριστατωμένες επιστημονικές μελέτες, με σκοπό τη συμπλήρωση και ανάπτυξη του θηραματικού κεφαλαίου.

Δυστυχώς όμως κάποιοι επιμένουν απαράδεκτα να προσπαθούν να σαμποτάρουν το έργο μας και την προσπάθειά μας με μόνο κριτήριο το κέρδος ελάχιστων ευρώ και δεν αντιλαμβάνονται πόσο ανήθικο είναι έναντι των υπολοίπων κυνηγών που από την τσέπη τους πληρώνεται η Θηροφυλακή, τα έργα βελτίωσης, οι απελευθερώσεις και όλες οι απαραίτητες μελέτες που διασφαλίζουν το κυνήγι μας, ενώ ακόμα χειρότερα ενισχύουν οικονομικά τις αντικυνηγετικές οργανώσεις. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και αν μη τι άλλο ας σταματήσουν την υποκρισία και την διχόνοια.

Είναι δεδομένο ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε και όλοι είμαστε απαραίτητοι ενώ δεν περισσεύει κανένας στην κοινή προσπάθεια για την διαφύλαξη του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου.

Ας ατενίσουμε λοιπόν την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου με αισιοδοξία, διότι είναι βέβαιο πλέον ότι θα συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας με την βοήθεια όλων σας, με την συσπείρωση και την συστράτευση στις κυνηγετικές μας οργανώσεις.

Εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή κυνήγια και να μην ξεχνάτε ότι η προστασία και ο σεβασμός στη φύση, στο θήραμα, στην περιουσία των τρίτων και στον συνάδελφό μας κυνηγό είναι απόδειξη του αυτοσεβασμού μας.

Καλά κυνήγια σε όλους

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος

 

Γραμματσούλιας Παναγιώτης

Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11 Τ.Κ.:26221 Τ.Θ.: 3009 / Τηλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614

Email: info@gkop.gr  / Follow us on

Login / Sitemap

© Copyright 2018 - 2024 Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ