Loading...
 Start Page

Follow us on

Επιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου
Κλίκ για μεγέθυνση
Επιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου ΠύλουΕπιμορφωτικό σεμινάριο Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου
Δευτέρα 10 Οκτ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Επιμορφωτικό σεμινάριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου

 
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλου πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τη τοπική Κοινότητα Σουληναρίου Πυλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης και ο αντιπρόεδρος κος Παπανδρέου Κωνσταντίνος καθώς επίσης ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και μέλος του Δ.Σ. της Γ΄Κ.Ο.Π. κος Κατσαρελάς Νικόλαος, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κος Δημητρακόπουλος Ηλίας, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελιγαλά κος Αντωνακόπουλος Φώτης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεσσήνης κος Ρούτσης Γεώργιος, ενώ το παρόν έδωσαν και αρκετά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των προαναφερόμενων Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς και ο κος Μούζος Κωνσταντίνος μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Ιδιαίτερα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δασάρχης Καλαμάτας κος Κατσίποδας Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κος Καρβέλας Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχαήλ Τάκης και Χρονόπουλος Αναστάσιος καθώς και ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΣΤΟΡΕΙΟΣ ΣΟΦΙΑ» αλλά και μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου κος  Βρεττάκος Δημήτριος.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου κος Πανταζόπουλος Ιωάννης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στο επιμορφωτικό σεμινάριο προλόγισε τον πρόεδρο της Γ΄ΚΟΠ για την παρουσίαση του έργου και των δράσεων των Κυνηγετικών οργανώσεων καθώς και των προβλημάτων και των προκλήσεων που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ο Πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. συνεχάρη και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κο Πανταζόπουλο Ιωάννη για την πρόσκληση προκειμένου να συμμετέχει η Ομοσπονδία σε αυτή την εκδήλωση. Μία πρόσκληση που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να γνωριστούμε με τα μέλη των Κυνηγετικών μας Συλλόγων, ενώ τόνισε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εκδηλώσεις καθώς μας επιτρέπουν να ανταλλάξουμε γνώμες και απόψεις αλλά και να θέσουμε τους όποιους προβληματισμούς μας.

Επίσης, ο πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κο Δασάρχη Καλαμάτας κο Κατσίποδα Σπυρίδων και τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος κο Καρβέλα Παναγιώτη για την παρουσία τους στην εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία τους έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει αφενός ότι μας συμπαθείτε και αφετέρου ότι αναγνωρίζετε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι κυνηγοί μέσω των Κυνηγετικών τους Οργανώσεων.

Ο πρόεδρος κατά την τοποθέτησή του έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν σχετικά με την πορεία της Γ΄Κ.Ο.Π. και ιδιαίτερα στις τελευταίες δύο κυνηγετικές περιόδους οι οποίες στιγματίστηκαν αφενός από την απαγόρευση μετακίνησης για θήρα με πρόσχημα την πανδημία και αφετέρου από το νομοσχέδιο ΆΡΓΟΣ το οποίο αρχικά προέβλεπε την κάθετη στείρωση των κυνηγετικών σκύλων. Αναφέρθηκε στους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κυνήγι σήμερα καθώς στο μέλλον θα εντείνονται και κάλεσε τους κυνηγούς να συμμετέχουν και να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις και τους Κυνηγετικούς τους Συλλόγους προκειμένου ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αλλά και τις επιθέσεις που καθημερινά δεχόμαστε.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πολύ σημαντικό έργο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων το οποίο επιτελούν κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες προκειμένου να προστατεύσουν όχι μόνο το θήραμα αλλά κα το φυσικό περιβάλλον. Επισήμανε δε ότι θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των κυνηγών και των Θηροφυλάκων και ζήτησε από τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων και τους κυνηγούς μέλη τους να σέβονται τους Θηροφύλακες, να δέχονται τον έλεγχο και να συνεργάζονται για την πάταξη της λαθροθηρίας γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του κυνηγίου είναι ο λαθροθήρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο στο ιδιόκτητο εκτροφείο θηραμάτων της Ομοσπονδίας το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όπως είχαμε πει στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα πρέπει να επενδύσουμε στο ενδημικό θήραμα και πρωτίστως στην ενίσχυση της ορεινής πέρδικας η οποία τείνει να εξαφανισθεί. Ήδη στην μονάδα παραγωγής της ορεινής πέρδικας του εκτροφείου μας, η οποία υπολειτουργούσε τα τελευταία τρία χρόνια, με εύστοχες παρεμβάσεις καταφέραμε να πενταπλασιάσουμε την παραγωγή και πλέον μπορούμε να προμηθεύουμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους για απελευθερώσεις σε κατάλληλα ενδιαιτήματα, ενώ έχουμε επισημάνει σθεναρά την σπουδαιότητα της βελτίωσης των βιοτόπων για να επιτύχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ανάπτυξης των πληθυσμών του είδους.

Τέλος, ο πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. αφού τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη συμμετοχής των κυνηγών στις κυνηγετικές οργανώσεις, ευχήθηκε καλή κυνηγετική περίοδο με υγεία σε όλους τους κυνηγούς και τις οικογένειές τους και να απολαύσουμε τις ανεπανάληπτες στιγμές της κυνηγετικής μας δραστηριότητας με ασφάλεια και σεβασμό στο θήραμα και στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στις περιουσίες των συνανθρώπων μας.

Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11 Τ.Κ.:26221 Τ.Θ.: 3009 / Τηλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614

Email: info@gkop.gr  / Follow us on

Login / Sitemap

Copyright © 2018 - 2024 Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ