Πάτρα 25-01-2013

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ΄ Κ.Ο.Π. Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
"ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ"      Καταιγίστικος και δυναμικός ο Πρόεδρος της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος εκπροσωπόντας το σύνολο των κυνηγών της Πελοποννήσου στη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης για την δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στο Μαίναλο, δήλωσε την κάθετη και απόλυτη θέση των κυνηγών ενάντια στην δημουργία ενός πάρκου που ουσιαστικά θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα όπως εξάλλου έχει συμβεί και σε όλα τα άλλα περιβαντολλογικά πάρκα. Εντόπισε δε πως το βασικότερο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι το χωροταξικό, για το οποίο όμως υπάρχουν άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που μπορούν να επέμβουν χωρίς να πρέπει να θυσιάσουμε το Μαίναλο στο βωμό της αποστειρωμένης πράσινης ανάπτυξης.
            Κατέστησε σαφές πως ουδεμία παρέμβαση θα δεχτούν οι κυνηγοί πάνω στον τομέα της θήρας, η οποία θα συνεχίσει να εξασκείται με τον ίδιο τρόπο όπως και τόσα χρόνια, καθώς αποτελεί μια νομιμότατη δραστηριότητα προσφοράς και εθελοντισμού. Ανέφερε πως στην ελεύθερη και παραδοσιακή ελληνική φύση, όλες οι δραστηριότητες όπως το κυνήγι, η κτηνοτροφία, η μελισσοκομία, η υλοτομία, η ορειβασία, η αναρρίχηση μπορούν να συνυπάρξουν κάτω από αλληλοσεβασμό αλλά και τήρηση της νομιμότητας ενώ πρότεινε το υφιστάμενο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην περιοχή ως την ιδανικότερη λύση για την δημιουργία περιβαντολλογικού πάρκου.
          Τέλος με ιδιαίτερη αυστηρότητα αναφέρθηκε στο ρόλο αυτών των Φορέων Διαχείρισης που έχουν μπει στο κατάπτιστο παιχνίδι της βιομηχανίας μελετών που ανθεί στην Ελλάδα και από το οποίο απομυζούν εκατομμύρια ευρώ για μελέτες αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν τα πάνδεινα απο την οικονομική κρίση. Με αφορμή όλο αυτό το πονηρό παιχνίδι τους χαρακτήρισε ως "Συμφορείς Διαχείρισης" παρουσιάζοντας και όλα τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν τα ανωτέρω.

0
0
0
s2sdefault

 Επικοινωνία
ΈΔΡΑ: Πάτρα Δ. Γούναρη 9-11  Τ.Κ.:26221  Τ.Θ.: 3009 Τήλ: 2610-361671 / 72 FAX: 2610-346614 Email: info@gkop.gr

© 2016 Gkop. All Rights Reserved. Designed By Aktis.gr

Search